Nyjet-Arkivit për » Vetvetja «

Aristoteli (384-322 p.K) – Vetvetja

“E konsideroj ma trim atë që sundon pasionet e veta, se atë që sundon mbi armiqtë e tij… sepse ma e vështira fitore asht ajo ndaj vetes tande…”

Sigmund Freud (1856-1939) – Vetvetja

Me qenë plotësisht i ndershëm me vetvedin, asht nji prej ushtrimeve ma të mira… 

Ralph Waldo Emerson (1803-1882) – Vetvetja

“Mund ta bredhim gjithë botën në kërkim të bukurisë dhe qetësisë. Po nëse s’e kemi  brenda nesh s’do ta gjejmë atë askund…!”

Leon Tolstoj (1828-1910) – Vetvetja

  “Të gjithë kërkojnë ta ndryshojnë botën, po askush s’dëshiron ta ndryshojë vetveten…!”

Herman Hesse – Vetvetja

“…Ajo çka vlen asht e gjitha mbrenda nesh; nga jashtë askush s’mund të na ndihmojë… Mos u futni në luftë me veten tuej, jetoni në harmoni dhe dashni me vetveten… Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook