Nyjet-Arkivit për » Urrejtja «

Nelson Mandela (1918-2013) – Tre Aforizma kundra Urrejtjes

*** Arsimi asht arma ma e fuqishme për me ndryshue botën… *** Askush nuk lind duke urrye nji person tjetër për ngjyrën e tij të lëkurës, për rrethanat shoqnore nga vjen apo për fenë e Lexo Me Teper.

Nën lkurë t’nji vrasësi e t’shumë vrasësve bashkë…

N’lkurë t’nji vrasësi dhe t’shumë vrasësve bashkë… Poezi nga Jozef Radi Kjo poezi asht nji reflektim i thellë e i gjatë mbi hallkat pafund të krimit dhe urrejtjes… nji ankth që duhet t’na Lexo Me Teper.

Pindari (522-443 p.K) – Urrejtja

“Ma mirë kur të urrejnë, sesa kur ndjejnë keqardhje për ty…”
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook