Nyjet-Arkivit për » Tit Livi «

Teatri antik me 4000 vende në Gjirokastër

Teatri antik me 4000 vende në Gjirokastër Teatri i Sofratikës ndodhet në luginën e Drinos në rrethin e Gjirokastrës afër fshatit me të njëjtim emër. Këtu ka qenë një qytet i Lexo Me Teper.

Kanuni Lekës, nuk është i “Lekë Dukagjinit”, por i Aleksandrit madh – i Traditës ilire – nga Dr. Kasem Biçoku

Kanuni Lekës, nuk është i “Lekë Dukagjinit”, por i Aleksandrit madh – i Traditës ilire nga Dr. Kasem Biçoku Aleksandri i Madh në kujtesën historike, të Skënderbeut e të Shqiptarëve. Shqiptarët, bashkë me Lexo Me Teper.

Pushtimi romak i Shkodrës në vitin 168 p.e.s – nga Lutfi Alia

Pushtimi romak i Shkodrës në vitin 168 p.e.s nga Lutfi Alia Mbreti Genci doli hapur kundër Romës. Ai nuk pranoi t’i nënshtrohet, nuk bëri as kompromise me Romën, por mblodhi ushtrinë dhe Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook