Nyjet-Arkivit për » Shteti Shqiptar «

Njeriu i Institucioneve te Shtetit Shqiptar – Abedin Nepravishta (1889 – 1975)

Njeriu i Institucioneve te Shtetit Shqiptar Abedin Nepravishta (1889 - 1975)  Ka qenë prefekt dhe kryebashkiak, dhe kryetar i Bashkisë së Tiranës në vitet 1933-1935 dhe 1937-1939. Shërbeu si nëpunës karriere për vite Lexo Me Teper.

Kosova – faktor kryesor i ngjarjeve historike që siguruan krijimin e Shtetit Shqiptar (Hamit Kokalari – 1943)

Kosova – faktor kryesor i ngjarjeve historike që siguruan krijimine Shtetit Shqiptar (Hamit Kokalari – 1943) “Por ajo që dihet më pak dhe që meriton të vihet në dukje është historija e Lexo Me Teper.

Poetja Enkeleda Ristani… i lëshon nji klithmë shtetit shqiptar…

Poetja Enkeleda Ristani i lëshon nji klithmë shtetit shqiptar… Kjo letër pa zarf është e nji nëne, e nji poete, autore e mjaft librave me vlerë, e nji intelektualeje e pakompromis, e nji gruaje Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook