Nyjet-Arkivit për » Shqiptarët «

“Pse nuk qeverisin shqiptarët” – Editoriali i “The New York Times”-it:

“Pse nuk qeverisin shqiptarët” Editorial i “The New York Times”-it: (1920) Gazeta amerikane shkruan një editorial për çështjen shqiptare. Alternativat mes copëtimit dhe krijimit të një shteti të pavarur Shqipëria Të paktën disa Lexo Me Teper.

Udhëzues për të njohur serbët para se të bisedosh me ta nga Pjetër Arbnori

Udhëzues për të njohur serbët para se të bisedosh me ta nga Pjetër Arbnori Mënyra si të futen shkjetë (serbët) në shtëpi është e veçantë. Ata s’bëjnë kurrë luftëra të mëdha, Lexo Me Teper.

Shqiptarët e mjerë presin që Evropa të vijë sot a nesër t’i shpëtojë – nga Faik Konica

Shqiptarët e mjerë presin që Evropa të vijë sot a nesër t’i shpëtojë nga Faik Konica Sa e sa marrëzi, sa e sa poshtërsi e krime janë bërë në emër të së Lexo Me Teper.

Luftë antifashiste shqiptarët? Gënjeshtër! Ja provat nga Agim Xhafka

Luftë antifashiste shqiptarët? Gënjeshtër! Ja provat. nga Agim Xhafka Dyshoj që në Shqipëri ka pasur forca partizane dhe është bërë Luftë Nacional-Çlirimtare. Kam disa arsye e fakte, por po sjell më kryesoren: Populli Lexo Me Teper.

Kryetari i ri i Bashkisë së Londrës – Sadik Khan “flet shqip”…

Kryetari i ri i Bashkisë së Londrës Sadik Khan “flet shqip”… Sadiq Khan, i Partisë Laburiste do të jetë kryetari i ri i Bashkisë së Londrës. Për herë të parë në histori, Lexo Me Teper.

A janë Shqiptarët një prej 12 fiseve të përzgjedhura…?!

A janë Shqiptarët një prej 12 fiseve të përzgjedhura…?! Përgatiti: Ferdinand Veliu “Nëse bota do mësojë të vërtetën për shqiptarët, atëherë historia botërore do të shkruhet ndryshe!” Në foto, është Dhjetë Frankshi, i Lexo Me Teper.

Shqiptarët nuk duhet të presin nga Daniel Gazulli

Shqiptarët nuk duhet të presin… nga Daniel Gazulli Gjendja E njohin të gjithë: shteti i së drejtës asht vetëm një iluzion, ose diçka që duen ta besojnë ata që janë të lidhun me Lexo Me Teper.

Faik Konica (1875-1942) – Feja e shqiptarëve

Faik Konica (1875-1942) – Feja e shqiptarëve “Shqiptarët nuk ndahen në të krishterë e në muhamedanë, po ndahen me dy anë: ana e kombëtarëve, në të cilën ka shqiptarë nga të gjithë Lexo Me Teper.

Shkollat e para shqipe të Mesjetës nga Ndue Dedaj

Shkollat e para shqipe të Mesjetës nga Ndue Dedaj Një kapitull më vete përbën shkolla e parë shqipe në Kosovë, aq më tepër se ajo është e shekullit XVI, afro gjysmëshekulli para Lexo Me Teper.

Faik Konica (1875-1942) – Shqiptaret

“Duke parë dhe duke dëgjuar, bota mësojnë ment dhe ndërtohen. Ne shqiptarët s’marrim dot mësime; malet të tunden dhe të rrëkëllehen, ne nuk e ndryshojmë mënyrën tonë. Mbani mirë këtë Lexo Me Teper.

At Zef (Giuseppe) Valentini (1900-1976) – Shqiptarët

Zef (Giuseppe ) Valentini (1 Korrik 1900-16 Nentor 1979) Giuseppe Valentini (shqip Zef Valentini) (Padova, 1 korrik 1900 – Milano, 16 nëntor 1979) ka qenë prift jezuit, albanolog italian dhe profesor Lexo Me Teper.

Kush janë shqiptarët nga Theron J. Damon – National Geographic – 1912

Kush janë shqiptarët – nga Theron J. Damon National Geographic, numri i Nëntorit 1912 Shqiptari është europian: për më shumë se dymijë vjet ka jetuar atje ku jeton tani – në fortesat Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook