Nyjet-Arkivit për » Shpirti «

Albert Einstein (1879-1955) Shpirti

“Shpirtrat e mëdhenj e përballojnë gjithnji, kundërshtimin e dhunshëm të mendjeve inferiore…”

Shpirt i një nëne… rrëfim nga Adriana Dine

Shpirt i një nëne… rrëfim nga Adriana Dine Për Sulltana Dine (Kaziu) Kur nisa t’i hedh në letër disa kujtime të jetës sime, mendova që shkrimin e parë t’ia kushtoja vjehrrës sime, Lexo Me Teper.

Victor Hugo – Shpirti

“Shpirti asht përplot me yje të rrëzuem…” 

Demokriti – Shpirti

“…Asht madhështia e shpirtit ajo që përballon me dinjitet padrejtësitë…!”

Naltsim Charles Baudelaire

Naltsim Charles Baudelaire Nalt përmbi gjith’ brrakat, mbi krejt luginat mbi majmalet, pyjet, mbi retë, mbi detet, përtej diellit dhe hapsinave qiellore, përtej pafundsive dhe rruzujve yjorë, ti, o shpirti im lëviz krejt gjallni, si nji Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook