Nyjet-Arkivit për » Rozafa Shpuza «

A e din se… – poezi nga Rozafa Shpuza

A e din se… poezi nga Rozafa Shpuza A e din se biçikletën e msova para abetares e gjunjt e coptuem prej rrëzimit i lyva me pështym tue i hukatë fort, prejse m’erdh marre Lexo Me Teper.

Pse i duhen poetat nji vendi? – Elegji e letrave shqipe! – esse nga Gjergj Jozef Kola

Pse i duhen poetat nji vendi? – Elegji e letrave shqipe! esse nga Gjergj Jozef Kola Për festivalin ndërkombtar të poezisë në Kosovë 1. Ma parë se me u ba shtet, Gjermanija lindi njiherësh Lexo Me Teper.

Nana i qindiste kryq dimnat – Libër poetik i Rozafa Shpuzës

Nana i qindiste kryq dimnat – Libër poetik i Rozafa Shpuzës Poezia e Rozafës futet në shkollën e quajtur “letërsi qytetase”, e cila, veçanërisht në Shkodër, njohu lulëzim në pjesën e Lexo Me Teper.

Fëshfërimë hapash mbi shtroje… Cikël poetik nga Rozafa Shpuza

Kur vihesh per kundruall Rozafa Shpuzës, ndjehesh si përballë nji Ypsiloni: S’di nga me marrë: kah poezia apo kah fotografia e saj…! Kur futesh në botën e fotografive të saj e Lexo Me Teper.

Për vjedhsit e kohës dhe dhuruesit e emocioneve nga Jozef Radi

Për vjedhsit e kohës dhe dhuruesit e emocioneve nga Jozef Radi Reflektim rreth shkrimit “Esenca feminile në poezinë sotme shqipe” nga Aristea Kola, botue në gazetën Mapo, 10 shtator 2017   Shpesh më ndodh Lexo Me Teper.

Jam pendue… nga Rozafa Shpuza

Jam pendue… nga Rozafa Shpuza Jam pendue se kajherë kam harrue me ujit lulet në ballkon e prej pakujdesisë teme ato janë tha… jam pendue, kur nade herët, nuk kam hapë grilat e Lexo Me Teper.

E Keqja asht nji etyd pa dritë – poezi nga Eri Omari

E Keqja asht nji etyd pa dritë… cikël poetik nga Eri Omari   E keqja âsht nji etyd pa dritë Edhe pa e kundrue hiç ndíhet n’ajri …mâ e shpejtë se zâni Ka kohë që Lexo Me Teper.

Lumi i kohës… Cikël Poetik nga Desantila Qerimaj

Desantila Qerimaj - pjesë e nji fenomeni poetik… nga Jozef Radi Desantila Qerimaj, asht artiste ende e papërcaktueme qartë… po me vizione të qarta në gjithçka merr përsipër, nëse asht fjala për artin… Desantilën, Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook