Nyjet-Arkivit për » Romeo Gurakuqi «

Shkodra, drejt 29 nëntorit 1944 – nga Prof. Romeo Gurakuqi

Shkodra, drejt 29 nëntorit 1944 nga Prof. Romeo Gurakuqi Shkodra, drejt 29 nëntorit 1944 dhe në javët pas largimit gradual të trupave gjermane drejt Podgoricës dhe Bosnjës (një përpjekje për rindërtim të Lexo Me Teper.

Gjithshka e organizuar me kohë para eventit – nga Romeo Gurakuqi

Gjithshka e organizuar me kohë para eventit nga Romeo Gurakuqi Një skemë shumë e hershme e mirënjohur në histori, por që në vendin më të prapambetur të Europës ka filluar të aplikohet Lexo Me Teper.

Një reagim në lidhje me marrëveshjen me Malin e Zi – nga Romeo Gurakuqi

Një reagim në lidhje me marrëveshjen me Malin e Zi nga Romeo Gurakuqi Marrëveshja me Malin e Zi duhet të jetë shumë më komplekse se sa ndërtimi i një Ure Fikse, të Lexo Me Teper.

Në përkujtim të Faik Konicës – nga Romeo Gurakuqi

Në përkujtim të Faik Konicës nga Romeo Gurakuqi Në kulmin e aktivitetit diplomatik për njohjen e udhëheqësisë politike shqiptare, përkrah Aleancës Antifashiste në Luftën e Dytë Botërore, populli shqiptar dhe emigracioni shqiptar në Lexo Me Teper.

Shqipëria 1911-1914 – nga Romeo Gurakuqi

Shqipëria 1911-1914 nga Romeo Gurakuqi (Botim i vitit 2012, me rastin e 100 vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, Instituti i Historisë Bashkëkohore, pranë UET, dhe Akademia Shqiptare e Arteve Lexo Me Teper.

Prof. Koliqi dhe misioni arsimor drejt “Tokave të Lirueme” – nga Romeo Gurakuqi

Prof. Koliqi dhe misioni arsimor drejt “Tokave të Lirueme”  nga Romeo Gurakuqi Themelimi i sistemit arsimor ne gjuhën shqipe në Kosovë, Dibër, Tetovë, Strugë, Ulqin nga viti 1941 dhe emrat e disa prej Lexo Me Teper.

“Arsimimi i brezit të ri dhe Kultura Shqiptare mbi të gjitha!” – nga Prof. Romeo Gurakuqi

“Arsimimi i brezit të ri dhe Kultura Shqiptare mbi të gjitha!” nga Prof. Romeo Gurakuqi Ernest Koliqi: “Kryefjala jon kje (në nji kohë në të cilën italjanët zotnojshin): Arsimimi i brezit të Lexo Me Teper.

Për një Konventë elitare dhe unike të PD – nga Romeo Gurakuqi

Për një Konventë elitare dhe unike të PD nga Romeo Gurakuqi Partitë janë bashkime të lira të qytetarëve, bazuar mbi një filozofi politike drejtuese, mbi të njëjtat parime publike, por në asnjë Lexo Me Teper.

Andërruesit e uzurpimit të Akademisë së Studimeve Albanologjike – nga Romeo Gurakuqi

Andërruesit e uzurpimit të Akademisë së Studimeve Albanologjike nga Romeo Gurakuqi Larg vëmendjes së opinionit publik, në të nxehtin e madh të korrikut, në kohë pushimesh, ndodh çdo vit, që zotnuesit e Lexo Me Teper.

Zgjedhjet në një demokraci të kontrolluar – nga Romeo Gurakuqi

Zgjedhjet në një demokraci të kontrolluar nga Romeo Gurakuqi Rezultati i zgjedhjeve të 25 prillit 2021, për cilindo vëzhgues të vëmendshëm dhe të përhershëm të jetës shoqërore dhe politike të Shqipërisë, nuk Lexo Me Teper.

Na ishim pak për nji mort aq të madh! – nga Lisandri Kola – In memoriam Robert Elsie

Na ishim pak për nji mort aq të madh! nga Lisandri Kola In memoriam Robert Elsie Siç u ba e ditun qysh në fillim të këtij mueji, Robert Elsie e kishte nji amanet Lexo Me Teper.

Ligji mbi rajonet si projekt centralizues i oligarkisë – nga Romeo Gurakuqi

Ligji mbi rajonet si projekt centralizues i oligarkisë nga Romeo Gurakuqi Në rrjedhën e viteve (1913-1914), Ismail Qemali, pas përvojave destabilizuese në kohën kur ai ishte Kryetar i Qeverisë së Parë Indipendente Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook