Nyjet-Arkivit për » Revista Leka «

Kopshte letrare – nga Vedat Kokona

Kopshte letrare nga Vedat Kokona Dje, megjithëqë u zgjata mjaft në “refleksin” tim mbi një temë që dëshiroja ta trajtoj me dëshirë prej kaq kohësh, nuk u zbraza dot të gjitha Lexo Me Teper.

Abacia e Shën Llezhdrit në Malin e Shenjtë të Oroshit

Abacia e Shën Llezhdrit në Malin e Shenjtë të Oroshit Sipas një studimi të botuar në revistën “Leka” në vitet 40-të, në Malin e Shenjtë të Oroshit, në shek. XII-XIII, ishte një Lexo Me Teper.

Krist Maloki – Kritik dhe polemist i shquem… nga Agim Morina

Krist Maloki Kritik dhe polemist i shquem… (Prizren, 8 prill 1900 – Graz, 24 Nëntor 1972) nga Agim Morina Shpëtimtari i Kombit” në këtë pikëpamje (kulturore), duhej të kishte sot një fantazi krijuese si Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook