Nyjet-Arkivit për » Renè Descartes «

“Babai i Esse-ve” – Michel de Montaigne (1533-1592) – nga Klodi Stralla

“Babai i Esse-ve” – Michel de Montaigne (1533-1592) nga Klodi Stralla Ka qenë fatkeqësi për brezin tonë të viteve ’60, që nuk patëm rastin të njohim në orët e letërsisë, përfaqësuesit më Lexo Me Teper.

Racionalismi i Descartes-it nga Ali Kuçi (Marrë nga “Përpjekja Shqiptare” – gusht 1937)

Racionalismi i Descartes-it nga Ali Kuçi (Marrë nga “Përpjekja Shqiptare” – gusht 1937) “Filozofia Moderne fillon me problemin e Metodës. Për fillimtarët e kësaj përleshjeje të re dy eksperimente ofrohen me Lexo Me Teper.

Renè Descartes (1596 -1650) – Mashtrimi

“Edhe aftësia me mashtrue asht shenjë mprehtsie dhe force, ndërsa qëllimi me mashtrue asht padyshim shenjë keqdashjeje dhe dobsie…” 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook