Nyjet-Arkivit për » “Quo Vadis” «

“Një ikje ekzotike… një mall për të shkuarën a një sprovë për të këndellur sende të bukura…?!” nga Gjovalin Shkurtaj

“Një ikje ekzotike… një mall për të shkuarën a një sprovë për të këndellur sende të bukura…?!”+ nga Gjovalin Shkurtaj Vlerësim mbi vëllimin poetik “Gjama” të Erenestina Halili – Gjergji “…sed male cum Lexo Me Teper.

Quo Vadis? – Henryk Siekiewicz dhe historia tij e ardhjes në shqip

Quo Vadis? – Henryk Siekiewicz (1846-1916) Dhe historia tij e ardhjes në shqip Romani historik ma i lexuemi në botë, mbas Biblës. Pikërisht këtë libër madhor e përktheu së pari në Lexo Me Teper.

Prennushi: Simbol i pastërtisë dhe virtyteve shqiptare

Vinçenc Prennushi: Simbol i pastërtisë e virtyteve shqiptare nga Lazër Radi (Kushtue Prelatit të nderuem, poetit delikat, atdhetarit dhe demokratit të madh: Vinçenc Prennushit) (Nga cikli: Njerëzit që zhduku dhuna komuniste) Vinçenc Prennushi u Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook