Nyjet-Arkivit për » Petar Njegosh «

Gjergj Fishta në gjyqin e Mustafa Nanos nga Tonin Çobani

Gjergj Fishta në gjyqin e Mustafa Nanos nga Tonin Çobani Një opinionist, cilido qoftë ai, nuk mund të gjykojë dy herë radhazi Poetin Kombëtar, Gjergj Fishtën, thjesht sepse shkrimtarët dhe veprat Lexo Me Teper.

Fiset shqiptare në Mal të Zi – Një hartë e rrallë e vitit 1839 nga Salih Mehmeti

Fiset shqiptare në Mal të Zi, Një hartë e rrallë e vitit 1839 nga Salih Mehmeti   Portali konica.al publikon një hartë interesante të vitit 1839, që ka autor vetë Princin e Vasojeviqëve. Duke njohur Lexo Me Teper.

Elsie …Eposi i Fishtës m’tërheq më shumë se eposi i Njegoshit…

‘Lahuta e Malcis’ e Fishtës më tërheqse se eposi sllav i Njegoshit… Robert Elsie intervistuar prej Jozef Radi – gusht 2004 Jeni nder të paktit studuies që merreni sistematikisht me letërsinë shqipe, sigurisht Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook