Nyjet-Arkivit për » Njeriu «

Oscar Wilde (1854-1900) – Njeriu

“Sa ma shumë e studiojmë jetën dhe letërsinë, aq ma shumë e ndjejmë se mbas çdo gjaje të bukur asht individi, dhe s’asht çasti ai që e ban njeriun, por asht Lexo Me Teper.

Sigmund Freud (1856-1939) Puna

“Njeriu energjik, njeriu i suksesit, asht ai që përmes punës ia del në krye me i shndrrue në realitet krejt fantazitë që ndërton në mendje…”

Kahlil Gibran (1883-1931) – Pema dhe njeriu

“Nëse nji pemë do ta shkruante biografinë e saj, s’do të ishte fort ndryshe prej asaj të nji familjeje njerzish… “

George Bernard Shaw (1856-1950) Njeriu dhe Bisha

“Kur njeriu kërkon me vra nji tigër, e quan sport, po kur asht tigri që kërkon të mbysë nji njeri, quhet bishë e egër…”

Sigmund Freud (1856-1939) – Dashni e Dëshirë – Njeriu

Dy aforizma nga Sigmund Freud *** “Kur dashurojnë nuk dëshirojnë, e kur dëshirojnë nuk munden me dashurue…” *** Asht nji histori mbas çdo njeriu. Asht nji arsye për të cilën ata janë ata që janë. Ata s’janë Lexo Me Teper.

William Jones
 (1746-1794) – Njeriu

“Nga pikpamja biologjike, njeriu asht konsiderue si kafsha grabitqare ma e përsosun, vetëm se ai shqyen në mënyrë sistematike llojin e vet…!”

Dante Alighieri – (1265 -1321) – Njeriu

“Njerëz jeni, dhe jo kope delesh të dalme mendsh…!” “Parajsa” 

Georg Lichtenberg (1742-1799) – Njeriu

“Që njeriu asht krijesa ma fisnike e kësaj bote, mund të mbrrihet në kët përfundim, sepse asnji krijesë tjetër s’ka mujtë ende me e kundërshtue në kët pikë…” 

Jep çka ke me të mirë… poezi e Nanë Terezës

*** Nanë Tereza dhe Papa Gjon Pali i Dytë, do të mbeten dy ikonat ma të ndrituna të Shekullit të Njizetë… Pse Ata nuk ishin vetëm njerëz të përkushtuem predikimit, por Lexo Me Teper.

Albert Einstein (1879-1955) Njeriu

“Njeriu i zgjuet mundohet me i zgjidhë problemet e veta… i dituni u paraprin atyne…”

Eskili (525- 456 p.K.) – Njeriu

“…Asht në natyrën e njeriut, me ia vu kambën atij që rrëzohet…”

Sokrati – Njeriu… (470 – 399 p.K)

“Αshtu si nji thes bosh që brendinë e tij e ka veç me ajër, edhe mendja e njerzve pa vlera shpirërore, fryhet nga mendjemadhësia, arroganca dhe idetë e gabuara që Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook