Nyjet-Arkivit për » Njeriu i Ri «

Çfarë e pengoi pendimin e persekutorëve të regjimit komunist? – nga Agim Baçi

Çfarë e pengoi pendimin e persekutorëve të regjimit komunist? nga Agim Baçi …23 Gushti është vetëm një ditë që na bashkon ndërkombëtarisht për të përkujtuar atë dramë çnjerëzore që kaluan një pjesë Lexo Me Teper.

Eksportimi i Njeriut te Ri… nga Dodë Mëlyshi

Eksportimi i Njeriut te Ri…* nga Dodë Mëlyshi Në verën e vitit 1993, gjatë pushimeve verore shkova dhe punova tre muaj si argat në Greqi. Ishte herë e parë dhe e fundit Lexo Me Teper.

Mjaft me metodat neokomuniste…! – Shënim nga Thanas L. Gjika

Mjaft me metodat neokomuniste…! Shënim nga Thanas L. Gjika Duke lexuar shumë gazeta që botohen në Shqipëri dhe komentet që u shtohen shumë artikujve nuk ka si të mos mendojë njeriu se  shumë Lexo Me Teper.

Shënime mbi një libër të harruar nga Rigels Halili

Shënime mbi një libër të harruar nga Rigels Halili Kur përmend autorët, të cilët rihynë në letërsinë shqipe në fillim të viteve 90’ të shekullit të kaluar, fill pas rënies së komunizmit Lexo Me Teper.

Saharaja e Europës është afër nga Yzedin Hima

Saharaja e Europës është afër nga Yzedin Hima Kur ra regjimi komunist në Shqipëri, kishte një përputhje midis njeriut të ri dhe mjedisit ku vepronte ky njeri. Njeriu i ri, i krijuar Lexo Me Teper.

Një ndjesë e ndjerë ndaj një problemi madhor! nga Rezart Palluqi

Një ndjesë e ndjerë ndaj një problemi madhor! nga Rezart Palluqi “…nga ana ime i kërkoj të falur publike zotit Ndrenika, ngaqë kritika ime ndaj tij në esenë e botuar disa javë Lexo Me Teper.

Plakja e Njeriut të Ri… nga Nesti Gjeluci

Plakja e Njeriut të Ri… nga Nesti Gjeluci “Çka është kujtesa për njeriun, është historia për civilizimin…” Fulton Sheen Mënyra e festimit të përvjetorit të çlirimit të Shqipërisë jep përshtypjen e një shoqërie të Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook