Nyjet-Arkivit për » Mirush Osmani «

Kolana e Dhimbjes – Botohen dorëshkrime të ish të burgosurve politikë

Kolana e Dhimbjes Botohen dorëshkrime të ish të burgosurve politikë Memuaristika “Zërat e Kujtesës” rikthehet në vëllimin e IV me dëshmi të të mbijetuarve nga burgjet dhe kampet komuniste të internimit. Ky vëllim Lexo Me Teper.

Të shkruash… do të thotë të jetosh e të rijetosh! Lola Shehi – Çela

Të shkruash… do të thotë të jetosh e të rijetosh! nga Lola Shehi – Çela Pas pushimit nga puna, të cilën e kisha nisur fiks nëntëmbëdhjetë ditë para se të mbushja 22 Lexo Me Teper.

Kur “Dashuria” për Partinë… mundi Dashurinë për Fëmijën”


Kur “Dashuria” për Partinë… mundi Dashurinë për Fëmijën”
 *** U ndala pak gjatë te këto shënime të shkruara te Muri i Mirush Osmanit, nji djalosh i dikurshëm, të cilin e arrestuan pak Lexo Me Teper.

14 Dhjetori, Dita që ndryshoi Fatin tim nga Mirush Osmani

14 Dhjetori, Dita që ndryshoi Fatin tim… nga Mirush Osmani Sot është 14 dhjetor 2014, dhe unë përkujtoj jo pa entusiazëm ditën më të Shenjtë të jetës sime: 34 vjetorin e Arrestimit Lexo Me Teper.

Faqe të përgjakura kujtese… Mirush Osmani

Faqe të përgjakura kujtese… Mirush Osmani …dëshmitë rrënqethëse të një ish të burgosuri të ndërgjegjes “Në betejën e madhe të Lirisë, ne humbëm shumë miq, shokë e bashkëluftëtarë, ne humbëm jetën, rininë, Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook