Nyjet-Arkivit për » Meti Fidani «

Të vdesësh për të qenë e lirë… ese kushtuar martires Marie Tuci – nga Emi Krosi

Të vdesësh për të qenë e lirë… ese kushtuar martires Marie Tuci nga Emi Krosi Kushtuar vajzës Mirditore, mësueses Marie Tuci, (1928-1950) të cilën regjimi enverian e torturoi në mënyrën më makabre, duke Lexo Me Teper.

Pa ty, Sevasti Qiriazi – nga Meti Fidani

Pa ty, Sevasti Qiriazi nga Meti Fidani Në 70 vjetorin e vdekjes Ç’qe ky fat i zi, për ty mësuesja Sevasti?! Unë nuk mundem ta kuptoj! Dikush tjetër po.., por unë nuk mundem, Lexo Me Teper.

Kjo shtëpiçka me qerpiçka… – Vargje nga Meti Fidani

Kjo shtëpiçka me qerpiçka Vargje nga Meti Fidani Në shtëpiçkën me qerpiçka 8 nëntor, lindi partiçka Dhe u rrit në ball’ t’furtunës Sokoleshë, Parti e Punës Sokoleshë, por mbet’ beqare Thonë s’u martua fare!   Thonë s’u martua kurrë Veçse Lexo Me Teper.

Feriku i Fidaneve – nga Meti Fidani

Feriku i Fidaneve nga Meti Fidani Xhaxhai im Feriku, ishte më i madhi dhe më i urti i 5 vëllezërve Fidani. Ndoshta më i urti po dhe më punëtori në gjithë Devollin Lexo Me Teper.

Marie Tuci (1928-1950) – Mirditorja që sfidoi komunizmin

Marie Tuci (1928-1950) - Mirditorja që sfidoi komunizmin Si e masakruan vajzën 22 vjeçare dhe vdekja e saj makabre me një mace të egër futur në thes… Marie Tuci (12 mars 1928 -20 Lexo Me Teper.

Unë, Qytetari i Lubonjës… nga Meti Fidani

Unë, Qytetari i Lubonjës… nga Meti Fidani Veç budallallëqeve tjera të kohës, ishin edhe ca nga ato që u thoshnin “Nisma Revolucionare…” Në kongres’n e 7-të të Partisë, aty nga viti ’76, na Lexo Me Teper.

Pse ma vratë Musinenë!? – Poezi nga Meti Fidani

Pse ma vratë Musinenë!? Respekt dhe krenari për këtë intelektuale të klasit europian e botëror, që regjimi enverian e dënoi me burgim e internim të përjetshëm, opozitaren e parë antikomuniste… Ky mbetet Lexo Me Teper.

Dy poezi satirike nga Meti Fidani

Dy poezi satirike nga Meti Fidani Me Meti Fidanin, jam prej vitesh mik nga vjershat e tij! Si devolli, i ka të rrallë shokët si punëtor po ajo çka vlerësoj më shumë Lexo Me Teper.

Katër Poezi dhe shumë humor nga Meti Fidani

Katër Poezi dhe shumë humor nga Meti Fidani Qepa Bozhgradare Dikur dë Miras zbrita që ngaj Nikolica mbledhur qepët arash kapica-kapica Të gjeta dë bashtët qep’ thurnje kurorë të kish hipur nuri… qëndisur me dorë Selvi kishe shtatin dhe belin e Lexo Me Teper.

Dëmshpërblimi… poezi nga Meti Fidani

Dëmshpërblimi… poezi nga Meti Fidani Meti Fidanin, mund ta shohësh duke bërë mure, e duke ngritur çati, duke mbjellur arave e duke u kujdesur për lulet, duke prerë pemë e duke Lexo Me Teper.

Ne bukëshkelurit… At Fishta Poezi Meti Fidani

 Ne bukëshkelurit… At Fishta Poezi nga Meti Fidani Ne bukëshkelurit, ne faqenxirët, At që 50 vjet, u çmendëm pas “të marrit” ne, edhe të vdekur At, s’të lamë rehat eshtrat e lodhura, t’i shkulëm Lexo Me Teper.

Xhaxhaica ime e paharruar… nga Meti Fidani

Xhaxhaica ime e paharruar… nga Meti Fidani Të shkruash për familjen Fidani, duhet një libër i tërë, por unë sot desha të shkruaj vetëm për njerën nga anëtarët e kësaj familjeje, Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook