Nyjet-Arkivit për » Lumturia «

A është e mundur të gjendet lumturia? – esse nga Ervina Toptani

A është e mundur të gjendet lumturia? esse nga Ervina Toptani A mund të jetojë njeriu gjithë jetën duke kërkuar sekretin e lumturisë? Po, mundet! Këtë e bëri Epikuri, lindur 341 vite Lexo Me Teper.

Buddha (566-486 p.K.)- Lumturia

“Askush në jetë s’mundet me i shmangë të papritunat as humbjet. Lumturia e çdonjenit prej nesh varet nga aftësia si ne i përshtatemi jetës…”

Epikteti (55-135) – Lumturia

“Ekziston veç nji rrugë që të çon drejt lumturisë: të ndalosh së menduari për gjëra që janë jashtë mundësisë së dëshirave të tua…” 

Joseph Addison – Lumturia

“Tre themelet mbi të cilat ngrihet lumturia e kësaj jete janë: të keshë diçka për të bërë, diçka për të dashuruar dhe diçka për të shpresuar…”
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook