Nyjet-Arkivit për » Lufta «

A është e mundur të parandalohen luftërat?! Sigmund Freud i shkruan Albert Einstein-it

A është e mundur të parandalohen luftërat?! Sigmund Freud i shkruan Albert Einstein-it Ushtarë – Giuseppe Ungareti Qëndrojmë/ Si gjethet Ndër pemt/ E vjeshtës. (Pylli Kurton, Korrik 1918). Në vitin 1932, u shkëmbye një korespondencë midis Lexo Me Teper.

Napoleon Bonaparte (1769-1821) – Lufta

“Në luftë, ashtu si në dashni, për me iu avitë fundit, duhet me u afrue sa ma tepër…” 

Immanuel Kant – Për Paqen e Përjetshme (filozofi)

Traktat filozofik Përktheu nga origjinali gjermanisht duke e krahasuar njëkohësisht edhe me përkthimet në anglisht, italisht dhe frëngjisht: Gaqo Karakashi Tiranë 2013 – Titulli i origjinalit: Zum ewigen Frieden Ein philosophischer Lexo Me Teper.

Bertolt Brecht (1898-1956) – Lufta

“Ai që lufton mundet edhe me humbë, po ai që s’ban asnji përpjekje asht i  humbuni tashma…!” 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook