Nyjet-Arkivit për » Leon Tolstoj «

Leonard Cohen – madhështia e thjeshtësisë nga Ilir Hashorva

Leonard Cohen – madhështia e thjeshtësisë nga Ilir Hashorva Ka ndodhur shpesh që njerëz të mëdhenj të jenë vlerësuar më shumë pasi kanë vdekur, sesa kur kanë qenë gjallë. Për shembull, sa Lexo Me Teper.

Frëngjishten ma ka mësuar “e qeshura” e tallëse e një ambasadori… Pjetër Arbnori

Frëngjishten ma ka mësuar “e qeshura” e tallëse e një ambasadori… Letër nga burgu e Pjetër Arbnorit Mbesë e dashur! Sot bëhen 25 vjet që jam ndarë nga familja*. Ti atëherë nuk Lexo Me Teper.

Leon Tolstoj – (1828-1910) E vërteta

“Të gjithëve na pëlqen e vërteta, po mbi gjithçka na pëlqen ajo që ne na intereson…”

Leon Tolstoj (1828-1910) – Vetvetja

  “Të gjithë kërkojnë ta ndryshojnë botën, po askush s’dëshiron ta ndryshojë vetveten…!”

Demoni i Lermontovit tej kohës së Demonëve Jozef Radi

Demoni i Lermontovit tej kohës së Demonëve esse nga Jozef Radi Poema Demoni e Lermontovit mbetet pa as ma të voglin dyshim nji prej perlave të letërsisë ruse dhe asaj botërore, Lexo Me Teper.

Leon Tolstoj – Besimi në vete dhe te të tjerët…

“Duke besue n’vetvete, njeriut gjithnji i duhet me u përballë me gjykimin e të tjerëve, duke besue te të tjerët, ai gjithnji do t’ketë mirkuptimin e atyne që e rrethojnë…” 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook