Nyjet-Arkivit për » Leka Ndoja «

Mea culpa e studiuesve të letërsisë!!!!! – 70 vite nga Letra e Kasem Trebeshinës dërgu Enver Hoxhës – nga Leka Ndoja

Mea culpa e studiuesve të letërsisë!!!!! 70 vite nga Letra e Kasem Trebeshinës dërgu Enver Hoxhës nga Leka Ndoja Dokumenti – Protokolli i mbledhjes në Lidhjen e Shkrimtarëve të Shqipërisë. Tema e mbledhjes: Lexo Me Teper.

Arsimi laik i vitit 1933 – (Gabove Hilë! (Mosi) Gj. Fishta) – nga Leka Ndoja

Arsimi laik i vitit 1933 – (Gabove Hilë! (Mosi) Gj. Fishta) nga Leka Ndoja Pas këtij shkrimi të Fishtës tek revista “Hylli i Dritës” kundër politikës së sekuestrimit të shkollave më 1933, Lexo Me Teper.

Zdatia – Liria e teprueme e Borgesit – nga Leka Ndoja (ritregim)

Zdatia – Liria e teprueme e Borgesit nga Leka Ndoja (ritregim) Duke rilexu tregimet e Jorge Luis Borges, u ndala te nji tregimi hershëm i tij “Shkërbyesi (mashtruesi) lebetitës Tom Lexo Me Teper.

Milan Kundera (1 prill 1929-11 korrik 2023) – material i përgaditur nga Artan Kafexhiu

Milan Kundera (1 prill 1929-11 korrik 2023) material i përgaditur nga Artan Kafexhiu Injoranca* nga Milan Kundera Iu desh të detyronte veten të niste sërishmi fillin e bisedës të sapo ndërprerë; nëse N-ja Lexo Me Teper.

Prozatori ultramodern në ultrakohë (përjetësi) – nga Leka Ndoja – In Memoriam Ernest Koliqi në 120 vjetorin e lindjes

Prozatori ultramodern në ultrakohë (përjetësi) nga Leka Ndoja In Memoriam Ernest Koliqi në 120 vjetorin e lindjes Autonomia e Shenjuesit Ajo që sot quhet autonomia e shenjuesit, fjala absolute, te Koliqi është Lexo Me Teper.

FERRI – Dante Alighieri në përkthimin e Mark Ndojës

FERRI – Dante Alighieri në përkthimin e Mark Ndojës Kanga 24 – Hajdutët dhe ndëshkimi për ta Rrethi i tetë i Ferrit – gropa e shtatë – shpirtnit e hajnave rravgojnë cullak mes Lexo Me Teper.

“Reja në Kominoshe” Xum-Xam use Vitet ’60 – nga Leka Ndoja – “Kritika Konjitive”

“Reja në Kominoshe” Xum-Xam use Vitet ’60 nga Leka Ndoja – “Kritika Konjitive” Me përfundimin e Luftës së Parë Botërore u quajt i mbaruar dhe revolucioni i Futuristëve në art nga ana Lexo Me Teper.

Parajsat Artificiale & Shkrimtaret Temporale – esse nga Leka Ndoja

Parajsat Artificiale & Shkrimtaret Temporale esse nga Leka Ndoja Peshkatari – metaforë e përjetëshme e kërkuesit të gjallesave fillimisht për nevojat e mbijetesës – në kohët e civilizimit profesioni i dikurshëm i Lexo Me Teper.

“Biografizmi naiv” – vdekja e mjedisit dhe “sistemi bidul” si teknologji mbijetese në art – nga Leka Ndoja

“Biografizmi naiv” – vdekja e mjedisit dhe “sistemi bidul” si teknologji mbijetese në art. nga Leka Ndoja “Derisa nji organizëm jeton në nji mjedis, ai mbijeton, por nëse vdes mjedisi, edhe Lexo Me Teper.

Nermin Vlora – Letërsia Feministe dhe Metanarrativa – nga Leka Ndoja – Kumtesë në përvjetorin e lindjes

Nermin Vlora – Letërsia Feministe dhe Metanarrativa nga Leka Ndoja – Kumtesë në përvjetorin e lindjes Nermin Vlora (Ankara, 19 prill 1921 – San Salvador, 28 Nëntor 2004) Akademia e shkencave – 19 Lexo Me Teper.

Proza mimetike e Jozef Radit Rreth tregimi – Njeriu kohës së qyqes – nga Leka Ndoja

Proza mimetike e Jozef Radit Rreth tregimi – Njeriu i Kohës së Qyqes – nga Leka Ndoja Vendosja e narracionit në formen mimetike – sipas Gerar Genettit – skalit karakteret me Lexo Me Teper.

Ardhja e De Radës e italo-arbëresheve në botimet në Shqipëri – mes interpretimit dhe transliterimit si interkulturë – nga Leka Ndoja

Ardhja e De Radës e italo-arbëresheve në botimet në Shqipëri - mes interpretimit dhe transliterimit si interkulturë nga Leka Ndoja Ndërsa në kolonitë shqiptare të Italisë, Jeronim De Rada – Dçelorm i Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook