Nyjet-Arkivit për » Johann Wolfgang von Goethe «

Një poezi, tri përkthime… Ndre Mjeda, Vehbi Bala, Jorgo Bllaci – nga Ma. Marjola Papadhima

Një poezi, tri përkthime… Ndre Mjeda, Vehbi Bala, Jorgo Bllaci nga Ma. Marjola Papadhima Përkthimi është një përbërës i komparatizmit. Qasja komparatiste i jep rëndësi të veçantë vlerës së përkthimit dhe shkallës Lexo Me Teper.

Të reja për Patriarkun e Letrave Shqipe (?) nga Hans-Joachim Lanksch

Ja një shkrim i vogël. Ia nisa një gazete, ama nuk e di se a do të botohet apo jo. Në Shqipërinë e sotme më duket se duhet “kurajë” për Lexo Me Teper.

Tre shënime mbi të vërtetën: Goethe – Fuga – Stralla…

Tre shënime mbi të vërtetën: Goethe – Fuga – Stralla… Para disa ditësh nënvizova nji Aforizëm të Goethe-s mbi të vërtetën, duke theksuar nga ana ime sa të tilla aforizma, duhet Lexo Me Teper.

Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) E Vërteta

“E vërteta duhet përsëritë parreshtun, sepse edhe gënjeshtra parreshtun përsëritet…” 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook