Nyjet-Arkivit për » Jeta «

Thomas Fuller (1608- 1661) – Jeta

“Kemi lindë duke qarë, jetojmë duke u ankuar dhe do të vdesim të zhgënjyer…” 

Charlie Chaplin (1889-1977) – Rinia

“Nuk do të kishte periudhë ma t’bukur se Rinia, veç sikur do t’na vinte pak ma vonë në jetë…!”

Josselin Beaumont – Jeta

“Nuk mundem me e pá jetën si film… do më zente gjumi.”

Oscar Wilde (1854-1900) – Jeta

“Jeta asht tejet e shkurtë me e harxhue për realizimin e andrrave të të tjerëve… “

Friedrich Nietzsche (1844-1900) – Jeta

“Prej shkollës së luftës me jetën, kam mësue se çka nuk më vret, më ban ma të fortë…”

Jim Morrison (1943-1971) – Jeta

“S’ka qenë dëshira ime të lindja, prandaj më lini të jetoj ashtu si t’më pëlqejë…” 

Rabindranath Tagore (1861-1941)- Jeta

“Flija dhe andrroja që jeta t’mos ishte tjetër veçse gëzim. U zgjova dhe e kuptova se jeta s’ishte tjetër veçse shërbim… Shërbeva dhe i përfshimë në shërbim kishte qenë gëzimi…” 

Mahatma Gand’hi (1869-1948) – Jeta

“Jeto sikur vdekja ka me t’marrë nesër… mëso sikur ke me jetue n’amshim…!”

Çdo ditë e jetës… vlen sa vetë jeta… Jozef Radi

Çdo ditë e jetës vlen sa vetë jeta… nga Jozef Radi …ka ditë që ti nuk i pret, as beson në to, por ato vijnë… as të marrin leje, as të Lexo Me Teper.

Viktor Hugo (1802-1885) – Jeta

“Me vdekë s’asht asgja… E tmerrshme asht mos me jetue…!”

Fletë të grisura jete… Viola Doko

Fletë të grisura jete… Viola Doko Sot është dita e kundërdhunës ndaj grave… dhe unë desha diçka për kët ditë… Vonë një mikja ime ma tagoi kët shkrim mjaft të dhimbshëm… Lexo Me Teper.

Oscar Wilde – Jeta

“…Në çdo çast t’jetës sonë jemi ata që do të jemi dhe aspak ata që kem qenë dikur…!”
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook