Nyjet-Arkivit për » Ismail Lulani «

Ismail Lulani – Piktori që krijoi në dy sisteme shoqërore nga Ylli Drishti – Studiues arti

Ismail Lulani – Piktori që krijoi në dy sisteme shoqërore nga Ylli Drishti – Studiues arti Ismail Lulani (Tuz, Mali i Zi, 26.03.1933 – Shkodër 06.10.2002) Piktor. Ismail Lulani ishte një nga Lexo Me Teper.

Qylymi Lumjan… nga Ilir Seci

Qylymi Lumjan… nga Ilir Seci Mbramjet që shtrohen në Amerikë për Festën e Pavarësinë së Shqipnisë, unë i gjej gjithmonë interesante… Në këto mbramje mblidhen shqiptarët e krejt trojeve tona në Lexo Me Teper.

Muji dhe Halili… në Burgjet e Diktaturës nga Ilir Seci

Muji dhe Halili… në Burgjet e Diktaturës nga Ilir Seci “Në burg kishim edhe edhe dy vllazën nga Tropoja, ishin nga katundi Shoshan dhe i kishin emnat Mujë dhe Halil” – më Lexo Me Teper.

George Pali: “…hiqni dorë nga piktura depresive, gri, e randë, e pakuptimtë…!”

Nji penelatë ma tepër mbi Gjergj Palin dhe veprën e tij… refleksion nga Jozef Radi Të dielën, me 7 Shtator 2014, në orën 8 te mbramjes, në murin PerShkodra u paraqit Lexo Me Teper.

“Kanga e Gjergj Elez Alisë”, me komente të Ullmar Qvick

“Kanga e Gjergj Elez Alisë” me komente të Ullmar Qvick Gjergj Elez Alia është një hero i të këngëve epike të quajtura Cikli i Kreshnikëve. Kënga Gjergj Elez Alia u regjistrua nga Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook