Nyjet-Arkivit për » Gjuha «

Shkrimtari i nëmur dhe gjuha Dr. Yzedin Hima Gjuha si strehë, të arratisesh në gjuhë

Shkrimtari i nëmur dhe gjuha Dr. Yzedin Hima Gjuha si strehë1, të arratisesh në gjuhë  Për shkrimtarin kufizimi i lirisë në diktaturë nuk është një fatalitet, siç mund të ndodhë për njeriun Lexo Me Teper.

Shqipja ndër tre gjuhët më të vjetra të botës… “New York Times”

Shqipja ndër tre gjuhët më të vjetra të botës… “New York Times” Sipas një studimi “New York Times” ai rendit armenishten si gjuhën e parë më të vjetër në botë, e dyta Lexo Me Teper.

Anton Çehov (1860-1904) – Gjuha dhe Mendimi

“Mos ia jepni kurrë mundësinë gjuhës me e tejkalue mendimin… ”

Mendime të Çabejt për gjuhët e vjetra

Mendime të Çabejt për gjuhët e vjetra – Pjesa e V Skotishtja Rrjedh nga një shpërngulje irlandezësh në kohën e mesme. Dega tjetër është dega britanike, e cila përfshin ymrishten në Wales Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook