Nyjet-Arkivit për » Gjezeko «

Mirnjoftje… Poezi nga Gjezeko (Gjergj Kola)

Mirnjoftje… Poezi nga Gjezeko (Gjergj Jozef Kola) 1 Ti vajzë shqiptare Qi lidhe fijen e hollë të fatit tand të vetëm Në tezgjahun tem mbi gunga malesh të ndame përgjysë Lexo Me Teper.

Metamorfoza e qytetit tim… nga Gjezeko (1993)

Metamorfoza e qytetit tim… nga Gjezeko (1993) Tash 21 pranvera të shkueme… “Për me shkue n’qiell, duhet me kalue nëpër tokë” – kishin shkrue në muret e zverdhuna të spitalit, me Lexo Me Teper.

Love story… 19 nandor 198… Gjergj Kola

Love story… 19 nandor 198… rrefim nga Gjergj Kola Më kujtohet si tash, se çdo 19 nandor, në mbramjen e ditlindjes tande unë vijsha poshtë dritares, njaty anash ballkonit tand dhe Lexo Me Teper.

Sot asht nji ditë e tmerrshme! Gje-ze-ko

Sot asht nji ditë e tmerrshme! Gjezeko   Sot asht nji prej atyne ditve në të cilen njeriu merr vesht se ka sëmundjen e keqe, e të pashërueshme. Sot asht dita Lexo Me Teper.

Dy poezi të freskta… nga Gjezeko (2013)

Dy poezi të freskta… nga Gjezeko Me Gjergj Kolën u ba kohë që shkëmbejmë mendime, diskutojmë dhe ndjehemi afër… falë kësaj mundësie komunikimi virtuale që na e vret largësinë… Para do Lexo Me Teper.

Mbi frymën e stilit dhe jetës së Nietzsche-s në egzistencën e Migjenit

Mbi frymën e stilit dhe jetës së Nietzsche-s në egzistencën e Migjenit Gjezeko 2013 Refleksione jete Vetëm kush ka mundësinë me e njoftë Nietzsche-n dhe Migjenin në origjinal, përkatsisht në gjermanisht dhe Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook