Nyjet-Arkivit për » George Bernard Shaw «

George Bernard Shaw (1856-1950) Njeriu dhe Bisha

“Kur njeriu kërkon me vra nji tigër, e quan sport, po kur asht tigri që kërkon të mbysë nji njeri, quhet bishë e egër…”

George Bernard Shaw (1856-1950) – Ndryshimet

“Asht i pamundun përparimi po s’ndodhën ndryshime… Veçse ata që s’munden me ndryshue mendimet e tyne, s’munden me ndryshue asgja…”

George Bernard Shaw – Vlera e Njeriut

“…Kjo botë ka vetëm dy cilësi: e dobishmja dhe e padobishmja, dhe ka vetëm dy lloje njerzish: ata që vlejnë vërtet dhe ata që s’vlejnë nji grosh…!”

George Bernard Shaw – Pse Jo!!!

Shumë njerëz i shohin gjanat ashtu siç janë dhe pyesin: Pse…? Unë andrroj gjana që s’ekzistojnë dhe them: Pse jo…!
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook