Nyjet-Arkivit për » Fatmira Allmuça «

Zotni Izet Bebeziqi – nga Rrok Ndoja & Fatmira Allmuça

Zotni Izet Bebeziqi nga Rrok Ndoja Ka qenë viti 1959 kur për herë të parë kam shkelë në derën e bibliotekës së Shkodrës (të vjetrës), i shoqnuem prej vllaut tem Lazrit që Lexo Me Teper.

Një vjeshtë libri mes miqsh… – nga Jozef Radi

Një vjeshtë libri mes miqsh… nga Jozef Radi Kjo foto asht nji kujtim tejet i bukur e domethanës i kësaj vjeshte në të hikun. Të mbledhun “me kokrra misri” në “Friend’s Book House” Lexo Me Teper.

“Grimca” kujtimesh me babanë – nga Fatmira Allmuça

“Grimca” kujtimesh me babane nga Fatmira Allmuça A dini me m’than pse asht’ luani m’reti i kafsh’ve…? Pooooo: Se është i fuqishëm…i bukur… se ka krifë… seeeee… dhe ne vazhdonim me fantazitë Lexo Me Teper.

Avokat Muzafer Pipa (1914-1946) -dhe disa komente rreth figurës së tij

Avokat Muzafer Pipa (1914-1946) dhe disa komente rreth figurës së tij U torturua duke përdorur hekurin e skuqur në kockë, veprim që i shkaktoi vdekjen më 30.9.1946 në Shkodër. Për të kamufluar Lexo Me Teper.

…në Mumajes, te rrënjët e të parëve… – nga Fatmira Allmuça

…në Mumajes, te rrënjët e të parëve… nga Fatmira Allmuça Një të shtunë, herët ra telefoni dhe një zë i njohur me kujtoi që mund të niseshim në orën 9.30. Isha me Lexo Me Teper.

E vërteta ime, mbi Izet Bebeziqin… dhe diçka më shumë – nga Fatmira Allmuça

E vërteta ime, mbi Izet Bebeziqin… dhe diçka më shumë nga Fatmira Allmuça Replikë me z. Sait Saiti mbi shkrimin e tij “Podgoriçaj dhe boshnjakë” Edhe pse një pjesë të “debatit” nëse mund ta Lexo Me Teper.

Podgoriçaj dhe boshnjakë – nga Sait Saiti

  Podgoriçaj dhe boshnjakë nga Sait Saiti Ndoqa me kërshëri shqetësimin dhe kushtimin e znj. Fatmira Allmuça për kushëririn e së amës, Izet Bebeziqin, sidomos hymja që cekte përmendjen se i paskan ba Lexo Me Teper.

Pak dritë mbi figurën intelektuale Izet Bebeziqi – përgaditi Fatmira Allmuça

…e ke parë Wikipedian se ç’kanë shkruar për Izetin!?Na kanë bërë muhaxhirë boshnjakë… jo se kam gjë kundra boshnjakëve,por nuk është e vërtetë… dhe për më tepër, ngul këmbë që Lexo Me Teper.

Hansi… – rrëfim nga Fatmira Allmuça

Hansi… rrëfim nga Fatmira Allmuça …n’ushtri ishim në grupin e punës. Në k’te grup ishin edhe disa rob lufte që punojshin me ne. Nji ndër to ishte dhe nji gjermon me Lexo Me Teper.

“Grimca”, në vend të “requiem” për Lume Blloshmi -nga Fatmira Allmuça

“Grimca”, në vend të “requiem” për Lume Blloshmi nga Fatmira Allmuça 28 tetor 2020…. Messenger… -Lume je në shtëpi? Kam sjellë vajin -Tani? -Po. 2 minuta -Ok. Eja sipër. Pa veshur jam -Hape derën. Jam tek dera …Nga Lexo Me Teper.

Grimca rrëfimesh të nënës sime… – nga Fatmira Allmuça

Ndoqa me vëmendje ngjarjet e këtij rrëfimi të pashoq, përmes një sinqeriteti që të mbush me dritë njerëzore, por ajo çka më mrekulloj krahas gjuhës së përdorur dhe ngjyrosjes emocionale, ishte edhe dialekti i përshtatur Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook