Nyjet-Arkivit për » Erman Dine «

Shqipja e Vjetër… Trashgimi e një Gjuhe të Vdekur?

Shqipja e Vjetër… Trashgimi e një Gjuhe të Vdekur? Përktheu nga anglishtja Erman Dine Një projekt i ndërmarrë nga Akademia e Shkencave Austriake (Fondi i Shkencave Austriake – FWF) ka shtruar hipotezën Lexo Me Teper.

Karl Gottlieb von Windisch: Mbi Kelmendasit e Srem-it (1782)

1782 – Karl Gottlieb von Windisch: Mbi Kelmendasit e Srem-it Përkthyer dhe përshtaur në shqip nga anglishtja Erman Dine Fisi i Kelmendasve nga veriu i Shqipërisë, gjatë luftërave Austro-Ruso-Turke (1735-1773), luftoi përkrah Austrisë Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook