Nyjet-Arkivit për » Entela Tabaku – Sorman «

Shqipja e shkruar dhe shkruesit – nga Entela Tabaku – Sorman

Shqipja e shkruar dhe shkruesit nga Entela Tabaku – Sorman 1. Gati çdo ditë lexoj këtu në facebook protesta me “shkrim” të lartë dhe tallje për ngatërrimin e “ç” me “q”. Ooo ç’u Lexo Me Teper.

Arti – midis artistit dhe kundruesit nga Entela Tabaku – Sorman

Arti – midis artistit dhe kundruesit nga Entela Tabaku – Sorman Arti asht mënyra ma emancipuese e komunikimit të shoqnisë… Ashtu si të shkruemit, si të pikturuemit, si të kënduemit, si të Lexo Me Teper.

Për vjedhsit e kohës dhe dhuruesit e emocioneve nga Jozef Radi

Për vjedhsit e kohës dhe dhuruesit e emocioneve nga Jozef Radi Reflektim rreth shkrimit “Esenca feminile në poezinë sotme shqipe” nga Aristea Kola, botue në gazetën Mapo, 10 shtator 2017   Shpesh më ndodh Lexo Me Teper.

Leximi i poezisë “Sot është një nga ato ditët” nga Entela Tabaku – Sorman

Leximi i poezisë “Sot është një nga ato ditët” nga Entela Tabaku – Sorman një Poezi e Enkeleda Ristanit Leximi i një poezie është përjetim më vete. Sa më e mirë poezia, aq Lexo Me Teper.

21 Marsi i Poezisë… 10 Poetë – 10 Poezi

21 Marsi i Poezisë 21 Marsi, asht prej vitesh Dita Ndërkombëtare e Poezisë... Gjithkund, ndër sheshe, ndër salla, ndër klube letrare e rrethe miqsore lexohen vargje pafund poetësh të gjallë po edhe Lexo Me Teper.

Përsiatje të një poeteje mbi konstruktin e munguar në shqipen standard nga Entela Tabaku – Sorman

Përsiatje të një poeteje mbi konstruktin e munguar në shqipen standard nga Entela Tabaku – Sorman Gjuha shqipe standard nuk e njeh formën e infinitivit (ndryshe “forma bazë e foljes”). Shqipja standard Lexo Me Teper.

Lumi i kohës… Cikël Poetik nga Desantila Qerimaj

Desantila Qerimaj - pjesë e nji fenomeni poetik… nga Jozef Radi Desantila Qerimaj, asht artiste ende e papërcaktueme qartë… po me vizione të qarta në gjithçka merr përsipër, nëse asht fjala për artin… Desantilën, Lexo Me Teper.

Poezi nga Entela Tabaku – Sörman

Cikel me poezi nga Entela Tabaku – Sörman të gjithë dojnë me e ndryshu botën të gjithë dojnë me e ndryshu botën të gjithë në kët botë zemrat s’kanë rehati disa dojnë me e ndryshu pse e Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook