Nyjet-Arkivit për » Egoizmi «

Oscar Wilde (1854-1990) – Egoizmi

“Egoist s’asht ai që jeton si i pëlqen apo si i do qejfi, por ai që kërkon prej tjerëve të jetojnë si i pëlqen atij; dhe altruist asht ai që Lexo Me Teper.

Gabriel Laub (1928-1998) Egoizmi

“Forma ma e naltë e egoizmit asht dashnia. Ne nuk i duem partnerët tanë, po vetëm aftësinë e tyne me na dashtë ne…”

Jozef Radi – Egoizmi (2013)

“Të gjithë jemi egoistë. Edhe dashnia asht trajtë egoizmi se ka n’epiqendër vetvedin, nji egoizëm… ku duhet me dhanë…  pra me e dashtë tjetrin për egon që derdhim mbrenda tij…” 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook