Nyjet-Arkivit për » Charles Bukowski «

Jam trishtuar… Përse nuk gëzoni? – nga Mark Simoni

Jam trishtuar… Përse nuk gëzoni? nga Mark Simoni Më ka trishtuar shumë një fakt. Para ca ditësh, një djalë i ri 19 vjeçar ftoi në promovimin e librit të tij të parë Lexo Me Teper.

Aforisma nga Emile M. Cioran dhe Charles Bukowski

Aforisma nga Emile M. Cioran dhe Charles Bukowski të përzgjedhuna dhe sjellë në shqip nga Jozef Radi Aforisma nga Emile M. Cioran (1911-1995) Detyra e nji njeriu të vetmuem asht të jetë edhe Lexo Me Teper.

Charles Bukowski (1920-1994) – Thjeshtësia

“E vërteta e thellë, për gjithçka që mund të bani, si ndër shkrime edhe ndër piktura, qëndron te e thjeshta… Jeta bahet ma e thellë në thjeshtsinë e saj…!” 

Charles Bukowski (1920-1994) – Pija

“…Nëse ndodh diçka e shëmtueme, pihet për me harrue; nëse ndodh diçka e bukur, pihet për me festue; e nëse nuk ndodh asgja, pihet që diçka me ndodhë…!” 
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook