Nyjet-Arkivit për » Butrinti «

Luigi Maria Ugolini (1895-1936) – Zbuluesi i Pompeit Shqiptar

Për likuidimin e popujve fillohet nga shlyerja e kujtesës. Shkatërrohen librat e tyre, shkatërrohet kultura dhe historia e tyre. Ngarkohet dikush tjetër t’i shkruajë librat e tyre, i furnizojnë me Lexo Me Teper.

Ilirjan Gjika: Çiriaku i Ankonës, agjent apo arkeolog!?

Çiriaku i Ankonës, agjent apo arkeolog!? nga Ilirjan Gjika Në historinë e arkeologjisë shqiptare njihet si eksploratori i parë i antikitetit një figurë e çuditshme dhe enigmatike, siç është ajo e Çiriakut Lexo Me Teper.

Luigi Maria Ugolini (1895-1936) – Shqiptarët (Albania Antica)

“Shqiptarët, janë prej racave ma të vjetra europiane, shpëtue për mrekulli e mbrritë deri në ditët tona…!” (Albania Antica fq.25)
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook