Nyjet-Arkivit për » Bukuria «

Prolog për të bukurën dhe fjalën artistike – nga Anton Çefa

Prolog për të bukurën dhe fjalën artistike nga Anton Çefa Qenia dhe qenësia e artit qëndron tek kuptimi dhe vlerësimi i vlerave estetike dhe fillimisht e kryesisht tek kuptimi dhe vlerësimi Lexo Me Teper.

Filozofia e Bukurisë nga Isuf Luzaj

Filozofia e Bukurisë… nga Isuf Luzaj Fragmente nga libri Filozofia e bukurisë   Bukuria është ajo e vërtetë që u pëlqen të gjithëve, pa pasur ata konceptin e së vërtetës logjike. Nga të gjitha Lexo Me Teper.

Marylin Monroe (1926-1962) – Bukuria

“E kam andrrue bukurinë, ma së shumti me sytë hapë… Kam andrrue me qenë aq e bukur, sa njerzit kur m’kalonin përbri gjithë vëmendjen ta kishin te unë…”

Bukuria poezi nga Charles Baudelaire

Bukuria… poezi nga Charles Baudelaire O vdekatarë, jam e bukur si nji andërr dalë guri n’gjinjtë e mi, shpesh asht përplasë ndokush, pse jam e ngjizë me u frymzue poetëve, nji dashni t’përjetshme dhe t’heshtun Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook