Nyjet-Arkivit për » Ballkani «

Qentë ballkanas tregim nga Rezart Palluqi

Qentë ballkanas tregim nga Rezart Palluqi Qenin e Albanit, të quajtur Ilir. Ndodhte që e kafshonin fqinjët e tij, sidomos qeni serb dhe ai grek; ai italian më pak, pse qe ca Lexo Me Teper.

“Aty ku analfabetët e shkruajnë historinë”… New York Times

Kur New York Times shkruan për nji vend në Ballkan… Kët gjykim esencial të New York Times, për një vend në Ballkan, që pak djallzisht s’përcaktohet se cili??? e lexova Lexo Me Teper.

Kush janë shqiptarët nga Theron J. Damon – National Geographic – 1912

Kush janë shqiptarët – nga Theron J. Damon National Geographic, numri i Nëntorit 1912 Shqiptari është europian: për më shumë se dymijë vjet ka jetuar atje ku jeton tani – në fortesat Lexo Me Teper.

Poezia është liri… nga Visar Zhiti (1993)

Poezia është liri… nga Visar Zhiti  (1993) Prej datës 5-7 mars 1993, në qytetin e lashtë të Delfit në Greqi, u mbajt takimi i intelektualëve të Ballkanit me temën: “Intelektualët e Lexo Me Teper.

Gëzim Hajdari: Kritika italiane mbi “Poema e mërgimit”

Gëzim Hajdari: Kritika italiane mbi “Poema e mërgimit”, botimi i parë, Fara Editore 2005 Pjesë nga disa prej artikujve të shkruar në shtypin italian mbi botimin e parë të poemës… *** “Besoj se forca Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook