Nyjet-Arkivit për » Avni Delvina «

“At’ Zefi Pllumi… e mbajta premtimin! Vlera e besës kapërcen edhe vdekjen…”

Keda Kaceli: “At’ Zefi Pllumi… e mbajta premtimin!” Kur vlera e besës kapërcen edhe vdekjen… Intervistë e Keda Kaceli dhënë gazetares Albina Gjergji – Koha Jonë Përkthyesja e veprës, “Rrno për me tregue” Lexo Me Teper.

Zemërimi i Avni Delvinës…

Zemërimi i Avni Delvinës… Dikush e ka zemruar Avni Delvina?!? Dhe “dikushi”, sigurisht s’është nji i vetëm po disa, sigurisht ata kanë emër dhe mbiemër; kanë fytyrë po edhe maskë; kanë ndjenja Lexo Me Teper.

Në kërkim të nji fotoje të Mjeshtrit Çurçija Jozef Radi

Në kërkim të nji fotoje të Mjeshtrit Çurçija nga Jozef Radi Për nji kohë të gjatë kërkova nji foto të Gaspër Çurçisë në Google, mbasi si shkrimi i Visar Zhitit te Lexo Me Teper.

Kushtim Xhelal Koprenckës së pushkatuar… Avni Delvina

Kushtim Xhelal Koprenckës së pushkatuar… nga Avni Delvina Në grafikë është paraqitur një portret i Xhelal Koprenckës… cigaret e tij…. dhe në pjesën e lartme, pallati i bukur i Presidencës së Lexo Me Teper.

Të protestojmë… për t’u informuar! Klodi Stralla

Të protestojmë… për t’u informuar! Klodi Stralla Tashmë është bërë publike që SH.B.A. i kanë kërkuar Shqipërisë të pranojë, në teritorin e saj, magazinimin, neutralizimin dhe asgjesimin e armëve kimike të Lexo Me Teper.

Reflektim mbi Artin e Avni Delvinës… Jozef Radi

Reflektim mbi Artin e Avni Delvinës… nga Jozef Radi   Bahen gjithnji e ma të shumtë ata që ndjekin me pasion artin kompleks të Avni Delvinës, kët miksazh fantastik ku bashkohen e Lexo Me Teper.

“Dashuria zbut dhe hekurin…!” Avni Delvina

“Dashuria zbut dhe hekurin…!” nga Avni Delvina Shpesh piktori Avni Delvina të mahnit me fantazinë e tij, me kontrastet, me dinamiken e punimeve, me kolazhet e absurdit, shpesh ai na bën Lexo Me Teper.

Falenderim për 10.000 lexuesit… nga Jozef Radi

 Falenderim për 10.000 lexuesit… nga Jozef Radi Falenderim për 10.000 vizitorët e sitit, dhe 30.000 klikimet e tyre Sot, mbas nji pune të gjatë, mbas lodhjesh e sakrificash të shumta, asht vërtet nji ditë Lexo Me Teper.

“Mirënjohja dhe fama” nga Avni Delvina (fb)

“Mirënjohja dhe fama” nga Avni Delvina (fb) Rreth projekt-idesë së një monumenti madhështor në qendër të Kryeqytetit, ky të vlerësohet dhe të nxirret në pah kontributi historik i emigrantëve shqiptarë të Lexo Me Teper.

Avni Delvina 2013 Grafikë nga cikli: Tragjedi në Burizanë

Avni Delvina 2013 - Grafikë nga cikli “Tragjedi në Burizanë”   Kjo grafikë është e bazuar mbi një ngjarje të vërtetë (rreth vitit 1988), e treguar ca ditë më parë në plazh, Lexo Me Teper.

Peticion: Në nderim të Grave dhe Nanave n’Kampet e shfarosjes

PETICION: Shkëlqesisë së Tij Dr. Bujar Nishani President i Republikës së Shqipërisë Pallati Presidencial Bulevardi “Dëshmorët e Kombit” Tiranë, Shqipëri I nderuemi z. President; Ne, të nënshkruemit, ish të persekutuem politikë dhe anëtarë Lexo Me Teper.
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook