Jevrem Berkoviq: “Stalini, Mozarti dhe Maria Judina”

Stalini, Mozarti dhe Maria Judina

Stalini, Mozarti dhe Maria Judina

Jevrem Berkoviq:

“Stalini, Mozarti dhe Maria Judina”

Poemë e poetit dhe intelektualit të shquar malazes Përk.Lazër Radi

Shtëpia botuese “Lilo” me kopertinë të Eleni Laperit.

Redaktimi dhe përgatitja për shtyp nga Jozef Radi

Tiranë 1993, 1000 kopje, (fq. 55)

 Kjo vepër poetike u përkthye gjatë vitit 1988. Prej asaj kohe ajo qarkulloi dorë më dorë dhe ishte ndër veprat e para ku u shfaq haptas, bota e terrorit komunist e ushtruar nga Stalini dhe klika e tij. Vepra iu dhurue nga vetë poeti Bërkoviq, një pianisteje shqiptare Ermira Z., e cila nji mbramje trokiti në shtëpinë e Lazër Radit me peshën e frikshme të këtij libri… Vetëm mbasi lexoi veprën e përkthyeme, ajo e ndjeu brenda vetes aktin magjik të Maria Judinës së famshme, protagonistes së kësaj poeme… që përmes muzikës së saj ia shpejtoi vdekjen diktatorit…

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Botimet  Etiketat: , , , , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook