Presidenti Nishani dekoron Tef Palushin

Presidenti Nishani dekoron Tef Palushin

Presidenti Nishani dekoron Tef Palushin

Presidenti Nishani dekoron Tef Palushin

Shtjefën Palushi “Mjeshtër i Madh”, mbas vdekjes…

Presidenti i Republikës, Bujar Nishani akordoi sot titullin “Mjeshtër i Madh”, pas vdekjes, për artistin e mirënjohur të humorit, Shtjefën Palushi me motivacion “Për kontributin e shquar dhënë në jetën kulturore dhe artistike të vendit si karikaturist e humorist, si dhe për ndikimin e madh në zhvillimin e folklorit shqiptar” “Kurimi që Tefa i Shkodrës u bënte zemrave të helmuara dhe lënduara të të gjithë shqiptarëve në ato vite, i kapërcente përmasat e Shkodrës dhe mbante me shpresë të gjithë shqiptarët; ndaj për ne sot është e lehtë ta konsiderojmë këtë personalitet një “Mjeshtër të Madh të Fjalës”, një “Mjeshtër të Madh të Lapsit”- u shpreh në ceremoninë e dekorimit Presidenti Nishani. Kreu i Shtetit theksoi në fjalën e tij se ajo që meriton me të vërtetë Shtjefën Palushi, është mirënjohja e madhe e të gjithë atyre që shpresuan, jetuan dhe gjetën forcë për t’u rezistuar vështirësive të tmerrshme të kohës përmes fjalës, përmes shpresës, përmes mesazheve të tij.

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook