Planet e Mbretit Zog për të shëndruar Tiranën në qytet me arkitekturë europiane (foto)

Qendra e Tiranes - Projekt1

Qendra e Tiranes – Projekt1

Planet e Mbretit Zog

për të shëndruar Tiranën

në qytet me arkitekturë europiane (foto)

Qendra e Tiranes - Projekti Italian

Qendra e Tiranes – Projekti Italian

Mbreti Zog njihet një figurë historike dhe politike shum e diskutuar në lidhje me atë që ai bëri përderisa qe në pushtet deri në pushtimin e Shqipërisë nga Italia. Ai njihet për kulturën e tij të gjërë dhe mendjemprehtësinë dhe trimërinë në situata të ndryshme gjat karrierës së tij. Një gjë është e sigurt që mendimi i tij politik për të ardhmën e Shqipërisë ka qenë rruga e saj evropiane e zhvillimit.

Qendra e Tiranes - Projekti Italian

Qendra e Tiranes – Projekti Italian

Qendra e Tiranes -Projekti Italian

Qendra e Tiranes -Projekti Italian

Një ndër veprat më të mëdha që la mbreti Zog është prurja e arkitektëve më të mirë italian për të kryer planin urbanistik të Tiranës. Qendra e kryeqitetit shqiptar, sheshi Skënderbej, sheshi Nënë Tereza, ndërtesat ministrore me motive neo klasike të ndërthurura me elemente të historisë shqiptare siç është përkrenarja e Skënderbeut, Aleksandrit të madh etj. përbëjnë nga veprat më të bukura të asaj periudhe. Planet e pa përfunduara të Mbretit Zog për ndërtimin e Tiranës në qytet evropian të mirëfilltë respektivisht ideja e tij e frymëzuar nga qyteti që la mbresa të mëdha te ai siç ishte qyteti i Vienës, mbreti Zog u angazhua për të krijuar të paktën një arktiekturë të ngjashme si ajo.

Ndertesat e Qendres ne Sheshin Skenderbej

Ndertesat e Qendres ne Sheshin Skenderbej

Marre http://www.klan.mk/magazina

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook