Perendim me diell e me detë Poezi nga Jozef Radi

Perëndim mb detë

Perëndim mb detë

Perendim me diell e me detë

Poezi nga Jozef Radi

Thyej nji copë diell prej diellit tand
dhe mshehma ndër sy,
edhe nji copë det të djegun gushti
merre ndër grushte
e laji buztë e tua n’krypën e ditës që vdes,
derisa diell e det t’bahen bashk’
n’nji pikëlz drit’ pikue në muzg.
 
Mandej ke me pa se mundem me u lindë
njatje ku s’beson askush,
e mundesh me m’gjetë veç ti
me krejt perendimet e diellit tand
mbi detit tim…
gusht 2017 
.
Perëndim mbi detë

Perendim mbi detë

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta, Kafe letrare, Poezia  Etiketat: , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook