Pasqyra e mallit të konfiskuar dhe disa pyetje

Akte sekuestrimi të pasurisë private, nga brigadat komuniste.

Akte sekuestrimi të pasurisë private, nga brigadat komuniste.

Pasqyra e mallit të konfiskuar

 
10 dhjetor të vitit 1943,
me vendim të Shtabit të Rrethit të Gjirokastrës,
Brigada e 6 komuniste kryen një operacion në katundin Tatzat,
Familjen Leskaj,
të pasurisë Tundëshme si dhe djegien e shtëpisë.
1) Djath fuçi druri copë 5 X 70 350 kg.
2) Teneqe me gjalp “ 4 X 30 120 kg.
3) Teneqe me vaj ulliri “ 14 X 30 420 l.
4) Sheqer 200 kg.
5) Miell gruri 250 kg.
6) Niseshte 50 kg.
7) Kafe 10 kg.
8) Makarona të prodhuara vetë 50 kg.
9) Grurë 3000 kg.
10) Misër 4500 kg.
11) Lesh dele i ambalazhuar në thas 2200 kv.
12) Makinë qepëse me këmbë (Singer) copë 1
13) Qylymë leshi 4 me 4 me peshë 11 kg. Leshi “ 3
14) Dyshek dopio me lesh “ 4
15) Jorgan dopio me lesh “ 4
16) Dyshek tek me lesh “ 5
17) Jorgan tek me lesh “ 5
18) Çarçaf dopio “ 3
19) Çarçaf tek “ 10
20) Jastëk me lesh “ 10
21) Velenxa leshi 2 X 1.20 “ 5
22) Banda muri të jashtme 2.15 “ 3
23) Lugë “ 60
24) Pirunj “ 60
25) Gota ujin “ 15
26) Kazan bakri 50 kg. “ 1
27) Kusi bakri 5 kg. “ 5
28) Tepsi bakri 5 kg. “ 1
29) Tavolinë “ 1
30) Karrike “ 6
31) Mbulesë mingere 9 m.
32) Çilte me lesh 1X1 m. “ 6
33) Perde dritare tyl 9 m.
34) Qylym importi për dhomë pritje 4 X 4 “ 1
35) Dyer 2 X 0.90 “ 6
36) Dritare 1.5 X 1 “ 10
Këto materiale u morën me qëllim për të veshur zyrat e shtabit të kuq.
 
 

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook