Nji urim për Pashkët nga Bota Arbëreshe…

Festa e Pashkëve në Horën e Arbëreshëve

Festa e Pashkëve në Horën e Arbëreshëve

Nji urim për Pashkët nga Bota Arbëreshe… 

Një këngë e vjetër bizantine

e Arbëreshëvet të Sicilisë

Viret sot mbi një dru
Ai çë ndë ujëra dheun vori (3 herë)
Kurorë glëmbash i vun rreth kreit
Mbretit t’ëngjëjvet.
Një copë të kuqe për të qeshurë
i vun mbi krahët Atij
çë vesh qellinë me mjekulla.
Shplaka duroi të kishë
Ai çë liroi Adhami në Jordhan.
Me gozhda kle vierrë
Dhëndërri i Klishës.
Me shtizën kle i lavosur
I Biri i Virgjëreshës.
Na i falemi pesimevet t’ate, o Krisht. (3 herë)
Dëftona të ngjallurit t’atë të lëvdoshmit.

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Pashkët te Hora e Arbëreshëvet, Sicili-Itali (Pasqua a Piana degli Albanesi, Sicilia -Italia)
Krishti u ngjall, vërteta u ngjall! Rron e ligjëron për gjithëmonë! Ashtu kloft!

Hora e Arbëreshëvet - Piana degli Albanesi

Hora e Arbëreshëvet – Piana degli Albanesi

Javën e Madhe e të Shejtë të Eparkisë së Horës

Në atmosferën festive për Javën e Madhe e të Shejtë të Eparkisë së Horës u shpall zyrtarisht më 31 mars 2015 Emërimin i Peshkopit të ri për arbëreshët e Sicilisë (Itali).
Papa Gjergji Mitri Gallaro, i klerit të Eparkisë së Njutonit të Melkitevet bizantine-greke (SHBA), ka klenë gjithmonë i pranishëm me arbëreshët emigruar në Amerikë e i lidhur me komunitetet arbëreshe në Itali

Arbereshe

Arbereshe

Biografia
Reverendo Papas George Demetrios Gallaro u lind më 16 janar 1948, në Pozzallo, Sicili (Itali). Ai ka kryer studimet e mesme në Seminarin e Notos. U vendos në 1968 në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ku përfundoi kurse për teologjinë në St. John, Seminarin e Los Angeles, Kaliforni dhe u shugurua dhjak në 1971 dhe prift në 1972.
Pasi shërbeu për tetë vjet, dy famullitë në Kryedioqeza e Los Angeles, ai përfundoi studimet e tij më të larta në Institutin Oriental Papnor në Romë dhe Universiteti Papnor i Shën Thomas në Urbe, duke fituar doktoraturë e tij në ligjin dhe Lindore Canon licencës në teologji ekumenike.
Më vonë ka punuar si famullitar dhe mësimdhënes në Melkite Eparkisë së tij e Newton, Massachusetts, në Ukrainë dhe Stamford, Connecticut, ne Rusi ne Arcieparchia i Pitsburg, Pensilvani. Që nga viti 2011 ai ka qenë nënkryetar i Shoqatës Ligjit të Lindjes dhe nga 2013, Konsulent i Kongregatës për Kishat Lindore. Në këtë vend zyrat e Syncellus për çështjet kanonike dhe famullitar gjyqësor nell’Arcieparchia Pitsburg, profesor i ligjit kanun dhe teologjinë katolike Bizantine ekumenik në Seminarin e Shën Qirili dhe Metodi në Pitsburg, dhe një gjykatë të apelit për ‘ Archeparchy i Filadelfias e Ukrainas.
Urime!

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook