Nji mbramje fundshtatori… – nga Liridon Mulaj

Liridon Mulaj

Liridon Mulaj

Nji mbramje fundshtatori…

nga Liridon Mulaj

Kjo fotografi dhe kjo poezi nga Liridon Mulaj
kushtuar mbrëmjes “Arti guxon të kundërshtojë…”
realizuar në Teatrin Kombëtar.
.
Arti guxon të kundërshtojë - 29 shtator 2019

Arti guxon të kundërshtojë – Teatri Kombetar 29 shtator 2019

Asht nji mbramje fundshtatori
ku vetja përpëlitet mbas nji kujtimi
mbas nji shfaqjeje absurde në rrugët e Tiranës
mbushun me silueta humanësh të çrregullt,
me andrra të djeguna e fjalë të harlisuna
që stonojnë ngushticave të qytetit
 
Asht nji mbramje fundshtatori
Ku unë endem në memorien e nji artisti
të burgosun
të syrgjynosun
të varrosun për së gjalli
në dheun e tij
dhe ndjej aromën e djegun të tokës teme
që si vatër tërmetesh të nëndheshme
tundet fort nga hapat e urrejtjes
 
Dëshmitar kohnash të trishta
kur njeriu i ndërsente njeriut, njeriun
unë bahem njish me dhimbjen
e kjaj për kohën në të cilën ne të gjithë s’bashku
s’bamë sa duhet për njeni tjetrin
e vuej, bërtas i heshtun e mendoj
i tretun si fletë e djegun
n’karriget e nji teatri zhurmëmadh
në këtë mbramje, fundshtatori
.
29 shtator 2019
.
Marrë nga muri fb i Liridon Mulaj, 29 shtator 2019
.
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta, Shkrime mbi Dr. Radin  Etiketat: , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook