“Njeriu i rrugës së gjatë” – Lazër Radi (Ribotim)

“Njeriu i rrugës së gjatë” (Ribotim)

Njeriu i rrugës së gjatë (Ribotim)

 “Njeriu i rrugës së gjatë” Lazër Radi,

(Ribotim) Monografi kushtuar luftëtarit Taf Përvizi.

Ndërmarrja botuese “Bogdani” Has 1998 

Redaktor Besim Muhadri 1000 kopje (fq. 141)

Mbas botimit në Tiranë, vepra mbi luftëtarin dhe patriotin Taf Mustafë Përvizi, u botue edhe në Kosovë. Sigurisht në këtë botim të dytë krahas cilësisë në vepër janë shtue edhe nji dokumentacion i ri, krahas kësaj edhe medalja “për veprimtari patriotike” e dhanë Taf Pervizit nga Presidenti Berisha…

“Libri “Njeriu i rrugës së gjatë” i shkruar nga Lazër Radi, është një libër i një rëndësie të veçantë, jo vetëm se përjetëson figurën e një luftëtari të paepur, siç është Taf Përvizi, por se në këtë libër-rrëfim dokumentohet një luftë e patrajtuar dhe e pacilësuar ende nga ana e historianëve dhe historisë sonë kombëtare. Lufta e Çetës kryengritëse që luftoi maleve të Pashtrikut në ’45-’46 është e njëkohshme me Luftën e Drenicës…” b.m.

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Botimet  Etiketat: , , , , , , , ,
Një përgjigje
  1. Njeriu i rrugës së gjatë. Nje perle e pasurise shqiptare…

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook