Një refleksion i shpejtë mbi miqtë dhe kohrat – nga Shqipe Nebiaj

Shqipe Nebiaj

Shqipe Nebiaj

Një refleksion i shpejtë mbi miqtë dhe kohrat

nga Shqipe Nebiaj

Unë kam një parim moral në jetën time. Miqtë që kam në vite, edhe pse nuk janë në disa drejtime të jetës dakort me mua, por janë në ekuilibër me vlerat humane, unë do të jem mirënjohëse.
Kur një figurë e njohur, ka bërë shumë gjëra të mira, dhe në një kohë del kundra llogjikës së të vërtetës, unë nuk do ta sulmoja me të njejtën armë armiqësie, si ata që e meritojnë, por do t’i afroja të bënin një reflektim apo një pendesë miqësore. Nuk fyhen dhe anatemohen njerëzit, kur kanë bërë 99% të mira. Unë jam për të parë seriozisht dhe shkencërisht durimin e zgjatur të së keqes kolektive dhe arrogancën e pushtetarëve. Jam kundra atyre pushtetarëve, që marrin përsipër, në rrugë skuthnie, të nderojnë të rënët e kundërshtarëve të Erdoganit, në vendin tonë. Kjo duhet të na shqetësojë më shumë. Kemi shumë mangësi për të nderuar heronjtë e vërtetë të kombit tonë. Duhet të na bashkojnë vlerat kombëtare me shumë se sa ato që na ndajnë. Kur të arrijmë të realizojmë ketë shpirtërisht, do të mund të ecim përpara si komb, me vlera humane dhe qytetare.
.
Marrë nga muri i Fb i Shqipe Nebiajt, 12 gusht 2019
.
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook