Një ngjarje e rrallë – një e vërtetë e hidhur dhe një grua që meriton të nderohet – nga Stefan Basko dhe disa opinione

Himara dhe gjiri i saj

Himara dhe gjiri i saj

Një ngjarje e rrallë – një e vërtetë e hidhur

dhe një grua që meriton të nderohet

nga Stefan Basko dhe disa opinione

Një zonjë e nderuar në Himarë, Anastasia Kolila ia kthen pronarit të ligjshëm, tokën që shtetmafia i dha asaj me ligjin komunist 7501!!
Një akt madhor që duhet përshëndetur jo vetëm nga Himariotët!!
Kalaja e Himares

Kalaja e Himares

Bujar Borshi: Një akt i rrallë qytetarie dhe edukate. Fati ta shpërbleftë moj zonjë. Je për t’u pasë zili!
 .
Gëzim Alikaj: Bravo i qoftë zonjës! Kështu të veprojnë gjithë pronarët e rinj! Të paktën të bëhen bashkëpronarë…
 .
Afrim Jupi: Një shembull real, se për batërdinë me pronat nuk është fajtor populli, si është munduar ta paraqesë politika. Ishin interesa të tjera okulte për të realizuar qëllime të zeza që u hartua, aprovua dhe pse i zbatuar në të gjithë territorin, u mbrojt dhe vazhdon të mbrohet nga politika ligji i famshëm 7501!!
Respekte për këtë qytetare që nuk është ndjerë e qetë nga fakti që po mban një pronë të dhuruar që i takon dikuj tjetër që e ka pasur në pronësi të ligjëshme e të trashëguar.
 .
Vasil Qesari: Akti i zonjës në fjalë, duhet përshendetur edhe pse është tepër i veçantë. Unë mendoj se e Keqja nuk duhet kërkuar gjetkë, por mes bregasve. Ata bënë, një një akt fatal, të turpshëm, skandaloz, të paparë dhe antiligjor që pranuan ligjin “komunist e demokrat” duke grabitur pronat e bashkëfshatarëve të tyre. Askush nuk i detyroi me dhunë që ta zbatonin atë ligj, por u erdhi mirë, sepse grabitën dhe përfituan prej tij. Kjo tregoi se “burrat e zakonit” munguan, se gjaku i himariotëve të dikurshëm “të penës e të dyfekut” ishte shprishur e bastarduar me kohë…
 .

Anastasia Kolila ia kthen token pronarit të ligjshëm

Anastasia Kolila ia kthen token pronarit të ligjshëm

Stefan Basko: Vasil Qesari Nuk i shtoj asnjë presje, shënimit tuaj, sepse kjo është një e vërtetë e madhe!!
Ithtarët e ligjit komunist 7501, thyen çdo normë dhe etiketë dhe u sulën si të babëzitur për të rrëmbyer pronat e të tjerëve që i kishin bërë me gjak, nga puna e madhe që bënë në kurbet si në Francë, USA, Greqi e gjetkë!!
Eshtë tejet e vërtetë ajo që thoni që e keqja më e madhe e këtij shkatërrimi ishin vetë Himariotët, të cilët nuk bënë atë që bëri veriu i Shqipërisë që e kundërshtoi hapur ligjin famëkeq dhe ndau pronën me parimin, secili në pronën e tij shekullore!
 .
Niko Shpresa Sota: Zonja Anastasia Kolila ngeli përgjithmonë në historinë e artë të Himarës dhe të himariotëve, si zonja e parë e një akti të tillë në të gjithë Shqipërinë, ndërkohë besoj se nisma e saj do të ndërgjegjësojë shumë të tjerë për akte të tilla të dorëzimit me dëshirë dhe ndërgjegje të lartë të pronave të tjetërsuara. Sa për të parë disa bashkëkombas që u thonë burrave se roli i origjinës së këmbësorëve vjen nga familja dhe kështu qoftë.
.
Petros Nerantzis: Një bravo të madhe kësaj zonje, por këtu në fshat thonë që: Ma ka dhënë partia tokën, me në krye Enver Hoxhën, këtu është vromoxirio
.
Adrian Qereshniku: Një shembull i papritur, por me një domethënie të madhe. Qoftë pikënisja e një përmbysjeje të padrejtësive komuniste dhe neokomuniste.
.
Marre nga muri i Fb i Stefan Basko, 22 dhjetor 2020


Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook