Naltsim Charles Baudelaire

Charles Baudelaire

Charles Baudelaire

Naltsim Charles Baudelaire

Nalt përmbi gjith’ brrakat, mbi krejt luginat
mbi majmalet, mbi pyjet, mbi retë, mbi detet,
përtej diellit dhe hapsinave qiellore,
përtej pafundsive dhe rruzujve yjorë,
ti, shpirti im lëviz gjithë gjallni,
si nji notar i shkathët shtyn dallgët,
çan gjithë hare, thellë horizontin
me nji dëshirë burrnore t’parrëfyeshme…

Fluturo, fluturo larg prej grahmave të ndyta
dhe shko dlirsohu atje naltësive t’pastra
pije si nji lang të kthjellët dhe hyjnor
zjarrin e ndezun që mbush kupat e kristalta,
I lumtun qoftë kushdo që len mbas shpine
mërzitë dhe vuejtjet e shumta që randojnë
me peshën e tyne mbi ekzistencën e trishtë;

I lumtun ai që me rrahje t’fuqishme flatrash
lëshohet drejt fushave të ndritshme e t’paqme,
I lumtun ai që ndër mendime si laureshat
drejt qiejve mëngjesorë lshohet fluturim
pezull mbi jetën, dhe pa as ma t’voglën vështirsi
kupton gjuhën e luleve dhe gjanave t’heshtuna…
(përktheu Jozef Radi)


Share
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta, Përkthime  Etiketat: , , , , ,
Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook