Mendime për gratë dhe për dashurinë

Bukuri Femërore

Bukuri Femërore

Mendime për gratë dhe për dashurinë

Gratë e bukura janë engjëj të qiellit, që zbresin mbi dhe si krijesa për të realizuar porosi hyjnore.
Aleksandër Dumas i biri
**
Asnjë s’mund të dashurojë pa vuajtur. Kushdo që mburret se nuk i dhembi kurrë zemra nga dashuria, pohon se s’ka dashuruar kurrë me të vërtetë, çka tregon se s’ka pasur kurrë përbrenda asnjë shenjë gjallnie.
Frana
**
Ai që dashuron duhet të ketë durim të madh. Me kohë e me durim bje në rrjetat tona edhe Penelopa.
Ovidi
**
Më i forti i gjithë pasioneve të njeriut, është dashuria, sepse të robëron mendjen, zemrën dhe trupin.
Voltaire
**
Kur i dashuri ynë largohet nga ne për pak kohë, dashuria jonë forcohet; kur largohet për shumë kohë, atëherë ajo shuhet.
Mirabeau
**
Duhet të kemi më shumë frikë nga dashuria e gruas, se sa nga urrejtja e burrit.
Hopel
**
Numri më i madh nuk wshtw miliardat e miliardave. Numri më i madh është dy…
Caramagna
**
Të jetë e dashuruar për një grua është një nevojë më sipërore se të dashurojë…
Kafka

 

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook