Mbreti Zog I – Nderohet nga Shteti i Izraelit

Mbreti Zog i I dhe Leka i II

Mbreti Zog i I dhe Leka i II

Mbreti Zog I

nderohet nga Shteti i Izraelit

Kujtimi i Mbretit Zog I, u nderua nga Shteti i Izraelit më 27 janar 2014, ditën ndërkombëtare përkujtimore të Holokaustit, gjatë një ceremonie në muzeun kombëtar në Tiranë…
Ditën e 27 janarit 2014, që përkon me ditën ndërkombëtare përkujtimore të Holokaustit, Shteti i Izraelit nderoi kujtimin e Mbretit Zog I me një çmim special, gjatë një takimi të organizuar nga Ambasada e Izraelit dhe Bashkia e Tiranës në Muzeun kombëtar në Tiranë.
Çmimi mban këtë motivacion: “Për kontributin e veçantë në ndihmën e dhënë ndaj refugjatëve hebrenj të ardhur në Shqipëri gjatë periudhës së Holokaustit.”
Motivacioni, i theksuar edhe në fjalën e mbajtur nga Shkëlqesia e Tij Ambasadori i Izraelit në Tiranë, Z. David Cohen, nënvizon se shumë familje hebraike ia detyrojnë jetën e tyre në veçanti Mbretit Zog si dhe gjithë shqiptarëve.
Si pasardhës i Mbretit Zog I dhe kreu i Familjes mbretërore, LTM Princi Leka II i Shqiptarëve u ftua të merrte këtë çmim gjatë një ceremonie ku morën pjesë shumë personalitete, si dhe krerët e komuniteteve fetare në Shqipëri.
29 Janar 2014

Urdhëri Mbretnor i BESES

Urdhëri Mbretnor i BESES

King Zog I

honoured by the State of Israel

The memory of King Zog I was honoured by the State of Israel on January 27 2014, Holocaust Memorial Day, during an international meeting holded at the National Museum in Tirana.
On January 27, 2014, King Zog was honoured by the State of Israel: “On behalf of the State of Isreal, the Ambassador of Israel to Albania presents this special award to HM King of the Albanians, Ahmet Zogu, for his special contribution in offering a welcome heaven to Jewish refugees during the Holocaust.”
“Many Jewish families owe their lives to King Zog in Particular and Albania in General. He who Saves one life is as though he has saved the entireworld“, emphasized David Cohen, Amassador of Israel in Albania”.
As King Zog I’s heir HRH Prince Leka II of the Albanians, head of the Royal House, was invited to receive this award by HE David Cohen, during a moving ceremony organised ad the National Museum of Tirana which was attended by many personalities and the chiefs of the religious communities in Albania as well.
http://gazetadielli.com 31 janar 2014
English translation

Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , , ,
Një përgjigje
  1. lenci Tha:

    Ka tregu burrninë e shqiptarit! I ka pasë në besë dhe nuk i ka shitë. Nji tregus pozitiv i tij ne qeverisje!

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook