Linguistë e latinistë të përjashtuar – nga Konferenca (Kongresi) Drejtshkrimit, Tiranë 22-25 nëntor 1972 – nga Leka Ndoja

Cabej dhe Qosja në Kongresin e Drejtshkrimit, në mes Bedri Dedja

Cabej dhe Qosja në Kongresin e Drejtshkrimit, në mes Bedri Dedja

Linguistë e latinistë të përjashtuar –

nga Konferenca (Kongresi) Drejtshkrimit, Tiranë 22-25 nëntor 1972

nga Leka Ndoja

1.Selman Riza
2.Namik Ressuli
3.Nikoll Dakaj
4.Karl Gurakuqi
5.Martin Camaj
6.Arshi Pipa
7.At Donat Kurti
8.At Benedikt Dema
9.Imz. Frano Illia
10.Filip Fishta
11.Imz. Zef Oroshi
12.Engjell Sedaj
13.Luigj Marlekaj
14.Zef Mirdita
15.Kosove Rexhë-Balaj
16.Murat Isaku
17.Teki Dervishi
18.At Daniel Gjecaj
19.Vincens Malaj
20.Anton Logoreci
21.Gjon Sinishta
22.Anest Andrea
23.Ndue Paluca

***

Shfrytëzimi pa kriter i studimeve e modeleve të gjuhëtarëve të ndiemë: Aleksandër Xhuvani, Kostaq Cipo, Justin Rrota – leitmotiv i Kostallarit si drejtues dhe i grupit të tij të punës për “gjuhës së njehsuar”.
Legjenda e Diagrames së Pjesmarrësve e të Përjashtuarve në Kongresin e Drejtshkrimit dhe “Gjuhës së njehsuar”:

Diagrames e të Pjesmarrësve e të Përjashtuarve në Kongresin e Drejtshkrimit

Diagrames e të Pjesmarrësve e të Përjashtuarve në Kongresin e Drejtshkrimit

1.Kuqërreme – gjuhëtarët e “gjuhës së njehsuar”
2.E blertë pjesëmarrës të trojeve etnike
3.Manushaqe – gjuhëtarë kosovarë pa përfaqësim.
4.Bojëqielli – Diaspora e albanologe pa përfaqesim.

Marre nga muri i FB i Leka Ndoja, 25 nentor 2022

 

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook