Letra e fundit e Havzi Nelës – dhe Fotoja e Fundit e tij

Havzi Nela - Foto e Fundit (para varjes në litar)

Havzi Nela – Foto e Fundit (para varjes në litar)

Letra e fundit e Havzi Nelës – dhe Fotoja e Fundit e tij

 Letra e fundit që ka shkruar në jetën e tij Havzi Nela drejtuar shtetit është ankimi kundër Vendimit të gjykatës që e dënoi me varje.
Kërkoj drejtësi
Ankim-Penal kundër vendimit të Gjykatës Popullore të Rrethit Kukës
për veprat terrorizëm, arratisje jashtë shtetit të mbetur në fazën e përgatitjes, armëmbajtje pa leje
në bazë të neneve 50/1, 31/a, 47/gj dhe 11 e 31/a, 2245 e 31/a jam dënuar me vdekje në litar.
Kolegjit Penal të Gjykatës së Lartë Tiranë.
Unë jam gjykuar nga Gjykata e Rrethit Kukës për veprat: terrorizëm, arratisje jashtë shtetit të mbetur në fazën e përgatitjes, armëmbajtje pa leje. Në bazë të neneve 50/1 dhe 31/a, 47/gj dhe 11 e 31/a, 224 e 31/a, jam dënuar me vdekje në litar.
Unë nuk jam dakord me vendimin e Gjykatës së Rrethit Kukës për këto arsye:
Kur kam ikur nga vendi i internimit nuk jam nisur për t’u arratisur, por për të vrarë veten. Nga ana e Gjykatës jam rënduar më tepër se sa kam bërë faj. Deponimet e dëshmitarëve nuk janë të vërteta, pjesërisht, qoftë për tradhti ndaj atdheut, qoftë për tentativë për vrasje për policin. Thëniet e Islam Gurit, që është operativ i zonës, sikur i kam thënë se do të arratisem, nuk janë të vërteta.
Unë qëllim për me vra policin nuk kam pasur, por në tronditje e sipër, duke tentuar të vras veten, kam shtjerë pa adresë dhe kam qenë ulur. Kam bërë vetëm një shkrepje dhe jo siç del në seancën gjyqësore, sepse herën e dytë nuk ka punuar revolveri, sepse nuk sillej mulliri. E përsëris edhe një herë, se nga vendi i internimit kam ikur sepse doja të vrisja veten dhe, para se të kryeja këtë veprim doja që të takoja nënën. Unë i kërkoj Kolegjit Penal të Gjykatës së Lartë të më japë drejtësinë që më takon.
Ankuesi Havzi Nela
.
(P.s. Kjo është fotoja e fundit që ia ka bërë hetuesia para varjes)
.
Marrë nga Muri i FB i Rexhep Shahu, 16 shtator 2020
.
Ju mund të ndiqni çdo përgjigje për këtë term nëpërmjet RSS 2.0 feed. Ju mund të lini një përgjigje , ose Ndiqni nga faqja e juaj. Kategoria: Gazeta  Etiketat: , , , , ,

Lini një Përgjigje

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook